donderdag 12 maart 2015

Op bezoek in de bakkerij.


Deze week dachten wij na over onze eetgewoonten.
Wat is er gezond voor ons lichaam en wat is erg lekker maar ongezond?

De juf nam ons mee naar de bakkerij om er eens een kijkje te nemen achter de schermen.




De bakker mengt het meel, zout, water en de gist in de grote kneedmachine.


Wat een grote hoeveelheden!!!
In het weekend bakt de bakker wel 1000 broden.


Na het kneden wordt het deeg verdeeld in gelijke delen.
Daarvoor gebruikt de bakker zijn digitale weegschaal.



Als bakker moet je dus ook goed kunnen meten en afwegen.


Er zijn vele broodsoorten.

Dit worden broden in een bloem vorm.
De bakker vernevelt er nog wat water over.



En hij bestrooid ze met heerlijke zaadjes.


Korte stokbroden.


En lange stokbroden.



Maar een bakker moet ook sterk zijn!
De oven vullen is een hele klus.


Achter het uitstalraam zien we in de winkel alle broodsoorten staan.
Die werden deze nacht gebakken toen wij sliepen.

ja, de bakker werkt ook 's nachts


Juf kocht enkele boden die we onder de eerste lentezonnestralen op aten.
En van de bakker kregen we er nog een lekker fruitsapje bij, bedankt hoor!!!

HMMM van vers brood
word je groot!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten